Sâmbăta mea

Sâmbătă. Ziua aia când te trezești mai târziu, ca să îți bei cafeaua pe fugă, pentru a avea timp de stat la coadă la Poștă, pentru a trece prin piață pentru a lua niște legume mai de Doamne ajută și prin Auchan pentru ulei și lapte mai ieftine.

Timpul zboară când te distrezi. Ajungi acasă după-amiază și constați surpins că azi apa parcă e mai caldă. Dai repede drumul la apă în cadă și te cufunzi în ceva cald.

Copil este prin cartier, așa că îi strigi șugubăț nevestei că, dacă vrea, o lași să tragă cu ochiul. Deși te-a auzit perfect, te ignoră. Pentru ea privitul din pat al emisiunilor de gătit a ajuns să fie mai sexy decât orice ai fi avut tu de oferit vreodată.

La un moment dat te strigă:

– Mai stai mult în cadă?

– Ies acum, strigi disciplinat. 20 de minute de intimitate și confort doar pentru tine sunt suficiente în această săptămână.

Îți amintești de marile investiții ale lunii – cele 2 anti-inflamatoare – unul pentru mușchi (ce eufemism la forma ta fizică) și altul pentru durerile de șale.

Pe picior te dai singur. Pe spate o rogi pe ea. Simți însă cum atenția ei rămâne la TV și te întrebi dacă nemulțumirea ei vine din faptul că trebuie să își pună pe mâini Diclofenac sau pur și simplu din cauză că trebuie să te atingă.

Orice ar fi, se termină repede. La final își sterge mâinile de spatele tău. Îi spui, mai în glumă, mai în serios, că acolo (încă) nu te doare.

Îți pui pijamalele cadrilate, papucii comozi și te îndrepți binedispus spre sticla de țuică. Este ora 16:00 și regreți că te-ai privat de alcool până acum.

Cam în acelați timp vine și copilul de afară. Intrată în adolescență, nu prea mai are treabă cu voi. Îți spune voioasă că în seara asta prietena ei cea mai bună doarme la voi.

– Tati, știi tu, te rog să nu ne deranjezi! Stai și tu cu mami în dormitor.

Da, știi. Ai mai trecut prin asta. Începe să se jeneze de apucăturile tale de „om bătrân”. Te consolezi că „crește” și cu faptul că, pentru a-și putea impresiona prietena, s-a apucat zeloasă să dea cu aspiratorul în sufragerie.

După al treilea pahat de țuică începi să te simți confortabil. După al cincilea, somnolent. Te trezești la 20:30.

– Ce avem de mâncare?

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui Annie Spratt și a fost preluată de pe Unsplash.

Lasă un răspuns