8 martie în familie

Ieri, așa cum mi se întâmplă tot mai des în ultimul timp, am fost șofer pentru fiică-mea. Am dus-o și adus-o la o onomastică în partea cealaltă a Bucureștiului. Și nu în orice zi, ci într-una din puținele în care m-aș fi putut odihni.

Pentru a-mi diminua disconfortul, m-am concentrat pe beneficii: șofatul dimineața și seara este incompatibil cu consumul de alcool. Nefericirea sufletului privat de euforia bahică a fost compensată bucuria ficatului care nu a mai trebuit să proceseze tradiționala sticlă de vin de duminică.

Bonus, am retrăit plăcerea de a conduce în viteza a treia, lucru posibil numai în weekend în București! Pe acorduri de Chill FM!

Seara, după o zi întreagă de stat pe TikTok și YouTube, fiică-mea era (mai) dispusă la dialog. Am avut ocazia de a sta de vorbă pe îndelete, ca în zilele bune. Aproape de casă am început să ne sfătuim în legătură cu cadoul de 8 martie pentru mami.

Sugestiile domnișoarei în devenire mi-au dat încredere că măcar de data asta aș putea face lucrurile bine. Măcar de data asta aș putea lua un cadou care să-i facă plăcere tovarășei de drum. Evident, ajutat de o altă femeie în devenire!

Ne-am oprit la standul de cosmetice din Auchan, unde am început să comparam etichete și prețuri la tot felul de creme.

Fiică-mea, din dorința de a o impresiona pe mami, s-a concentrat pe pachetele mari, gata ambalate, care beneficiau de un preț cât mai atrăgător. Eu însă beneficiam de avantajul școlii vieții. Venise timpul să impresionez! Am sfârșit prin mă impune și a achiziționa o cremă antirid și fermitate de la Gerovital.

Copilul s-a ocupat de ambalat, piesa de rezistență a edificiului fiind un origami făcut de mai multă vreme pentru ocazii speciale.

Înțelept și dornic de armonie în familie, am insistat ca mami să primească cadoul în aceiași seară. Știam eu ceva. Deloc întâmplător, aseară nu ne-am mai certat. Azi am găsit mâncare caldă acasă.

Mă tem însă că am ridicat nivelul așteptărilor. Deunăzi mi-a mărturist că îi place mult crema, dar nu i-ar fi stricat și niște diclofenac. Și ce bine ar fi dacă aș putea să merg cu ea la oftalmolog!

Se vede treaba că femeile sunt greu de mulțumit. Iar începutul primăverii pune presiune pe bărbați tot restul anului!

Poza care ilustrează acest material aparține lui Taylor Deas-Melesh și a fost preluată de pe Unsplash.

Lasă un răspuns