Cel mai gras din sala de cățărat

Întotdeauna sunt strateg când mă privesc în oglindă – niciodată din profil, ca să nu-mi văd burta. Periodic însă realitatea mă lovește în față atunci când trebuie să mă închei la șireturi. Mă aplec cu greu, oftând, lucru care mă face să mă întreb retoric dacă nu cumva m-am îngrășat.

Acest lucru nu m-a împiedicat să încerc ceva inedit azi, respectiv să mă cațăr în cea mai înaltă sală din România – Vertical Spirit.

Prima impresie nu a fost una favorabilă. Deși, incredibil, nu eram cel mai bătrân din sală, cu siguranță eram cel mai gras. Am încercat să ajustez acest lucru cu apnee lungi, care să mă ajute să îmi sug burta în prezența puștoicelor mulate și foarte bine clădite din jur.

Dupa primul sfert de oră petrecut la panoul de cățărare am constatat că nici macar brandu’ nu mai e ca piatra. La al treilea traseu picioarele au început să-mi tremure involuntar de oboseală.

Instructorul însă a fost de comitet. M-a asigurat că astfel de eșecuri sunt normale prima oară și m-a încurajat să revin. Citez: „Pogresul va veni dacă te ții de treabă”.

Acum trebuit să negociez cu nevasta. Va fi greu să o conving că bugetul conjugal se poate lipsi lunar de o sumă consistentă pentru ca eu să mă pot urca pe pereți și să trag cu ochiul pe gagici cărora le-aș putea fi tată!

Fotografia care ilustrează acest material aparține lui roya ann miller și a fost preluată de pe Unsplash.

Lasă un răspuns