Corporația dintr-o perspectivă (mai) matură. Recenzia cărții „Cine nu e gata”, autor Iulia Nani

La îndemnul HRistei de la Corporatistul.ro m-am apucat de lectura cărții „Cine nu e gata” scrisă de Iulia Nani.

Primele indicii – numele și coperta – nu au fost de bun augur. M-am înarmat cu răbdare pentru niste platitudini tinerești cu happy end, inclusiv în stil tailandez.

Perspectiva mi s-a schimbat după primele pagini; am remarcat o slovă curată și matură, incompatibilă cu cea a generației care (doar) privește și face ceea ce îi spune un ecran de 6 inchi.

Vichi, personajul principal, este o corporatistă de succes care, surprinzător, nu a pierdut contactul cu Terra Ferma.

Asemeni majorității membrilor generației După40, din cauza conjuncturii, este nevoită să se reinventeze periodic. Fiecare nou început este, cum altfel, marcat de entuziasm, apoi de ajustarea așteptărilor la concertul cotidian.

Dincolo de firul epic și slovă, Vichi reușește să ne spună ceva (și) despre autoarea cărții, Iulia Nani. Atenția la detaliu în diferite situații (pregătirea unui CV, a unei conferințe de vânzări sau a unui raport) sau modul în care gestionează relația cu anturajul său personal și profesional sunt exponente ale unei lumi pe cale de dispariție, marcată de mai puțină superficialitate.

Iulia Nani e de-a noastră. Am sunat-o și am felicitat-o. Mai mult, i-am cumpărat cartea, insistând să primesc un autograf.

Mă bucur că cei din generația mea continuă să aibă ceva de spus și să rămână relevanți. Rămâne de văzut cine va fi dispus să-i asculte.

Cartea se poate achiziționa aici.

Lasă un răspuns